2014. december 23., kedd

Legszebb ajándék



Karácsony előtti estén a kanapé szuper titkos ágynemű tartójában sorakoznak a gyönyörűen, színben a fa díszeihez harmonizáló, csillogó papírba becsomagolt ajándékok. Csillámporos a konyhakő, az étkezőasztal, a székek. A szaloncukrok bekötözve a konyhaszekrényben várják a holnapot. A gyertyák lassan, komótosan égnek, az utolsót szenteste közösen gyújtjuk meg, együtt, anyukámmal. Mert ő is itt van velünk. A ház minden szegletében belopódzott a gyerekkoromból ismerős bejgli illata. Hanna lelkesen segített gyúrni anyukámnak. Pedig tegnap éjszaka még a Heim Pál Gyermekkórház fül- orr- gégészeti ügyeletén voltunk vele fülgyulladással. És ha már éjszaka kocsikáztunk, gondoltuk belefér egy kis városnézés, megnézzük kivilágítva az Andrássy utat, Hanna csak ámult.

A szokottnál csendesebb ez a karácsony. De két nap és fenekestül felfordul minden. Jön a nővérem  és a családja, majd feltereljük a gyerekeket az emeletre, ahogy régen minket, és mikor a fa alatt lesz az összes ajándék, anyukám majd csilingel a csengővel, mint gyerekkorunkban.  Nagy zsivaly lesz és kanálcsörgés és nem mondom, hogy ezt mindig szeretem, de most nagyon szeretem. Együtt leszünk.

Oszkár hosszan nézi a teraszon várakozó földlabdás fenyőt, az ablakba kitett fényfüzért, a gyertya pislákoló lángját. Itt a karácsony. Hanna odabújik hozzá, Oszkár puha kis kezével lassan megsimogatja Hanna arcát. Mosolyognak. Ők még nem tudják, amit mi kristálytisztán látunk. Lehet bármekkora ajándék a fa alatt, bármilyen csillogó papírba csomagolva, a világ legnagyobb ajándékát kapták. Egymást. 



Boldog, Békés Karácsonyt kívánunk!   

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése