2013. december 23., hétfő

Love Actually


Ez most más karácsony. Csendesebb. Nincs kapkodás, utolsó pillanatban rohanás a fáért. Nincs hömpölygő tömegben toporgás az ajándékokért. Csak a várakozás marad. És még valami…



Este hosszasan nézi Hanna a gyertyákat a koszorún. Bing Crosbyt hallgatunk és ő táncol, aztán nehezen, de kipurcan. Míg alszik, szaloncukrot kötözünk, az utolsó ajándékokat csomagolom, forralt bor illata száll. Anyukám bejglije a spajzban pihen, holnapi menü fejben már kész. 

A Tv-ben az egyik kedvenc filmünk megy, az Igazából szerelem (Love Actually). Több mint hat éve ennek a filmnek a zenéjére mondtuk ki az igent. Nagyokat mosolygunk, az emelkedett hangulat garantált. Most minden egy kerek egész, minden a tökéletlenségével is tökéletes. Hanna még mindig nem alszik, ezredszer is bemegyünk nyugtatni: igen, holnap karácsony. A szaloncukor egyre csak fogy, és nem kötöződik. A földlabdás kisfenyő még mindig a kertben várakozik. Valahogy más ez a karácsony. Nem a kevesebb szaloncukor miatt. Az nem számít. Csak a szeretet.    













Boldog, békés karácsonyt kívánunk!    




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése