A mézeskalács után, de még a bejgli előtt egy gyors
hannás-almás-rácsos egy majdnem négyévestől. Irány a konyha!
Hozzávalók:
80 dkg alma
30 dkg rétesliszt
15 dkg margarin
10 dkg cukor
löttyintésnyi tej
1 sütőpor, fahéj
1 tojás
Gondosan kiválasztjuk a 6 legillatosabb almát, amit megpucolunk és lereszelünk. Hozzáadjuk a cukrot és egy csipet fahéjjat, egy kislábasba összerottyintjuk, félretesszük.
Aztán jön a legjobb része a dolognak: a gyúrás. Összeöntjük a lisztet, a langyos margarint, pici cukrot, a sütőport és alaposan szétmorzsoljuk az ujjainkkal.
Koncentrálunk, hogy ne menjen ki az edényből a massza.
Ami persze kimegy.
És ráragad az ujjunkra.
Ha szétmorzsoltuk a margarint, jöhet bele a tojás és egy löttyintésnyi tej vagy tejföl, épp annyi, hogy összeálljon a tészta. A tojást gyúrni vicces.
Pici lisztet szórunk a gyúródeszkára.
És összeállítjuk a tésztát. Majd kétfelé vesszük.
Egyik fele megy a sütőpapírral kibélelt tepsibe, amit egyenletesen belenyomkodunk. A másik feléből gilisztákat sodrunk.
Sokat.
A tésztára öntjük a lereszelt almát, és ráhelyezzük a rácsokat tetszés szerint. Majd tojássárgával kikenjük.
Míg 180 fokra melegszik a sütő, addig van idő elcsenni egy almát.
Amit meg lehet enni, míg aranybarnára sül a süti. kb. 35-40 perc
És közben lehet készíteni egy portrét. is
Aztán gyorsan mindet meg lehet enni. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése