2013. november 30., szombat

Hannás-almás-rácsos


A mézeskalács után, de még a bejgli előtt egy gyors hannás-almás-rácsos egy majdnem négyévestől. Irány a konyha!

Hozzávalók:

80 dkg alma
30 dkg rétesliszt
15 dkg margarin
10 dkg cukor
löttyintésnyi tej
1 sütőpor, fahéj
1 tojás



Gondosan kiválasztjuk a 6 legillatosabb almát, amit megpucolunk és lereszelünk. Hozzáadjuk a cukrot és egy csipet fahéjjat, egy kislábasba összerottyintjuk, félretesszük.



Aztán jön a legjobb része a dolognak: a gyúrás. Összeöntjük a lisztet, a langyos margarint, pici cukrot, a sütőport és alaposan szétmorzsoljuk az ujjainkkal.



Koncentrálunk, hogy ne menjen ki az edényből a massza.



Ami persze kimegy.



És ráragad az ujjunkra.




Ha szétmorzsoltuk a margarint, jöhet bele a tojás és egy löttyintésnyi tej vagy tejföl, épp annyi, hogy összeálljon a tészta. A tojást gyúrni vicces.



Pici lisztet szórunk a gyúródeszkára. 



És összeállítjuk a tésztát. Majd kétfelé vesszük. 



Egyik fele megy a sütőpapírral kibélelt tepsibe, amit egyenletesen belenyomkodunk. A másik feléből gilisztákat sodrunk. 



Sokat.



A tésztára öntjük a lereszelt almát, és ráhelyezzük a rácsokat tetszés szerint. Majd tojássárgával kikenjük.



Míg 180 fokra melegszik a sütő, addig van idő elcsenni egy almát.



Amit meg lehet enni, míg aranybarnára sül a süti. kb. 35-40 perc 



És  közben lehet készíteni egy portrét. is



Aztán gyorsan mindet meg lehet enni. :)